پرده‌های هوا و سالم سازی محیط

دستگاه پرده هوا وسیله‌ای است که عمدتا بالای درب نصب می‌شود. این دستگاه به وسیله دمیدن هوا با سرعت بالا در زمانی که درب باز است برای جدا کردن دو فضا از یکدیگر و همچنین جلوگیری از ورود حشرات و گرد و غبار و دیگر آلاینده‌های موجود در هوا به محیط داخل مورد استفاده قرار می‌گیرد. کارکرد اصلی پرده‌های هوا، ایجاد پرده‌ای نامرئی از هوای فشرده در بالای درب‌های ورودی است. مکان‌هایی مانند ساختمان‌ها، مجتمع‌ها، تاسیسات، کارخانجات، سردخانه‌ها، بیمارستان‌ها و غیره می‌باشد. تا ضمن ممانعت از ورود حشرات و گرد و غبار، از هدر رفتن انرژی(به صورت حرارت یا برودت) جلوگیری نماید.
درب‌ها مانعی برای ورود حشرات، گرد و غبار و دود و … به داخل محیط می‌باشند ولی هنگامی که درب باز می‌شود این مانع از میان می‌رود. در محل‌هایی که به علت تردد زیاد باز و بسته شدن در مشکل است معمولا در‌ها را باز نگه می‌دارند. که باعث ایجاد مشکلات دیگری از قبیل ورود حشرات موذی، دود و بوهای نامطبوع و گرد و غبار و آلودگی، باد و تبادل دمای محیط داخل با خارج (اتلاف انرژی) می‌شود. به ویژه آن که امروزه خنک و مطبوع نگه داشتن هوای یک فروشگاه یا ساختمان با صرف هزینه بسیار صورت می‌گیرد. در گذشته برای رفع این مشکل با آویزان کردن پلاستیک جلوی درب ورودی یا نصب درهای توری یا دستگاه حشره‌کش سعی می‌نمودند این مشکل را کاهش دهند، که البته به علت معایب و ضعف‌هایی که در هر کدام از روش‌های فوق بود در عمل کارایی لازم را نداشتند.
دستگاه‌های پرده هوا با نصب در بالای درب ورودی لایه‌ای فشرده از جنس هوا به وجود می‌آورد. که مانند پرده‌ای نامرئی محیط داخل و خارج را از هم جدا می‌سازد. در محل‌های کم تردد می‌توان با نصب مدل‌های اتوماتیک هنگامی که در باز می‌شود دستگاه روشن و پس از بسته شدن دستگاه خاموش می‌شود. در جهان امروز پرده هوا با توجه به کارکردهای متنوع خود در صنعت به عنوان آخرین راه حل برای کنترل موارد اشاره شده پیشنهاد می‌گردد.

کاربردها و مزایای پرده هوا

به طور کلی پرده‌های هوا برای چهار منظور طراحی و اجرا می‌گردد:

  1. جلوگیری از ورود آلاینده‌ها: گرد و غبار و خاک، حشرات موذی، دود، بوهای نامطبوع، گاز و بخار و هر نوع آلودگی محیطی از محل درب‌ها که به شکلی در روند تولید و حفظ شرایط کنترل شده آن ایجاد مزاحمت نماید. این موضوع به ویژه برای درب‌هایی که در طول زمان کاری، مجبور به باز بودن می‌باشند اهمیت بیشتری پیدا میکند. و به این ترتیب با نصب پرده هوا قادر خواهیم بود که عملا در موارد غیر ضروری درب‌های فیزیکی را حذف کنیم و تردد پرسنل و جابجایی کالا با سهولت بیشتری انجام شود.
  2. ایجاد یک پرده نامرئی و جلوگیری کننده از تبادل حرارت بین دو محیط: نقش جداکننده پرده هوا مابین دو محیط سرد و گرم مزیت بسیار ارزشمندی در حفظ و کنترل اتلاف انرژی دارد. به ویژه آنکه امروزه خنک و مطبوع نگاه داشتن هوای یک ساختمان در فصل گرم و همچنین گرم نگه داشتن آن در فصل سرد با صرف هزینه گزافی صورت می‌گیرد و پرده‌های هوا قادر هستند با راندمان بسیار مطلوبی مانع این اتلاف گردد.
  3. جلوگیری از ورود بادهای غالب فصلی به داخل سالن‌ها با وجود باز بودن درب‌ها: این مزیت بخصوص در فصل‌های سرد سال که در سیستم تخلیه هوای ساختمان فشار منفی وجود دارد امکان ممانعت از ورود باد غالب را به وجود می‌آورد.
  4. کنترل انتشار بو و گرد و غبار و هر نوع آلودگی دیگر: در کل فضای باز سالن تولید، از طریق ایزوله کردن قسمت آلوده کننده با پرده هوا صورت می‌گیرد.
کاربردهای-پرده-هوا

چگونگی کارکرد پرده هوا

هوا از طریق مکش وارد دستگاه شده، و پس از ورود به فن بر سرعتش افزوده می‌شود. این حرکت سریع باعث حرکت هوا به داخل پلنیوم شده که به پخش هوا در تخلیه نازل امکان می‌دهد. پره‌های به شکل یوروفویل در نازل، بخار هوای یکنواخت با حداقل آشفتگی ایجاد میکنند. تخلیه هوا از بین نازل، بخار را به سمت زمین پرتاب می‌کند. تقریبا 80 درصد هوا به درون پرده هوا و 20 درصد در جهت مخالف برمی‌گردد.

چگونگی-کارکرد-پرده-هوا

اصول نصب دستگاه

برای عملکرد بهینه دستگاه، زاویه نازل تخلیه باید درست تنظیم شود. نازل پرده هوا باید قابلیت تنظیم کردن داشته باشد تا بتوان آن را 20 درجه به سمت بالا یا پایین پرده حرکت داد. البته می‌توان دستگاه را به صورت افقی بالای در، یا به صورت عمودی کنار یا هر دو طرف ورودی نصب کرد. نصب افقی بالای در احتمال آسیب به پرده هوا را به حداقل می‌رساند ضمن اینکه اگر پرده هوا به طور عمودی نصب شود باید تمام نکات ایمنی رعایت شود.
پرده‌های هوا را می‌توان به صورت افقی و رو به پایین بالای در و یا به حالت عمودی بر یک سمت یا در هر دو سوی نصب کرد. نصب در حالت افقی به دلیل اینکه باعث حفاظت بیشتر دستگاه می‌شود بیشتر ترجیح داده می‌شود. اگرچه، گاهی اوقات برای داشتن نتیجه بهتر و مطلوبتر باید پرده‌ها را به صورت عمودی در هر دو سوی درهای بزرگ نصب کرد. نکته مورد توجه این است که باید تمام اندازه‌گیری‌ها درست انجام شود تا هنگام لرزش دستگاه از صدمات احتمالی آنها به خصوص انواع عمودی جلوگیری شود.
در بسیاری از ساختمان‌های با سقف بلند، هوا متمایل با اجتماع لایه گرم‌تر در بالا و جنک در پایین است. برای این گونه ساختمان‌ها پیشنهاد می‌شود که پرده هوا در سرتاسر بالای در نصب شود. به طوریکه intake بالایی متصل به داکت که تا سقف به بالا کشیده شده است را پوشش بدهد. بدین گونه هوای گرم به پایین و سمت پرده هوا کشیده می‌شود و به زمین می‌دمد. و بقیه گرمای اضافی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این هوای گرم همچنین به کاهش باد سرد از هوای جاری کمک می‌کند.

چرا باید پرده هوا را تمیز نگه دارید؟

بهتر است در محیط‌هایی که بیش از حد غبارآلود و پر از خاک یا چرب است، هر دو هفته یک بار دستگاه تمیز شود. زیرا آلودگی که بر روی چرخ‌های دمنده انباشته می‌شود باعث نامتوازن شدن آنها می‌شود. محور موتور را از هم ترازی خارج می‌کند و باعث سوختن موتور می‌شود. از طرف دیگر، با انباشته شدن گرد و غبار بر روی چرخ‌های دمنده، دستگاه شروع به لرزیدن کرده و ایجاد صدا خواهد کرد. در نهایت غبار ایجاد شده باعث انباشته شدن هوا در داخل شده و سبب سوختن موتور می‌شود. گفتنی است، پرده‌های هوا به کمترین حد نگهداری نیاز دارند. نظافت برنامه‌ریزی شده باعث عملکرد بهتر می‌شود و طول عمر دستگاه را تضمین میکند. بهترین زمان سرویس دستگاه حداقل یک بار در طی سه ماه است.

پیشنهاد

  • از نصب دستگاه در مکان‌هایی که امکان ورود آب به داخل دستگاه و موتور آن وجود دارد خودداری نمایید.
  • گردوغبار و آلودگی هوا به مرور موجب بر هم خوردن بالانس پروانه‌ها می‌شود و محور موتور را از تراز خارج می‌کند. در نهایت این موضوع موجب لرزش دستگاه و شکستن پروانه‌ها یا سوختن موتور گردد. به همین دلیل سرویس دوره‌ای دستگاه ضروری می‌باشد.
  • دستگاه‌هایی که مجهز به میکروسوئیچ هستند. در زمان‌های پرتردد بهتر است دستگاه را از حالت اتومات خارج کرده و دائم در حال کار باشد.
  • از بنزین، تینر و سایر مواد شیمیایی برای پاک کردن دستگاه استفاده نکنید.

مشاوران‌ ما همواره کنار شما خواهند بود تا شما را در انتخابتان یاری کنند. کافی است با ما تماس بگیرید.

ارسال دیدگاه